Bagt Selleri

Efter 5 dage var jeg endelig blevet færdig med at banke, hamre, spartle og gøre rent til den store guldmedalje. Selv med god afdækning var der støv alle vegne. Stolt, ør i kroppen og tilfreds med slutresultatet afbrød en højlydt knurren stilheden.

soveværelse

I mit køleskab var der et halvt knoldselleri tilbage efter sidste uges suppevand. Der var også løg, æbler og hvidløg i viktualieskabet som skulle bruges. Træt i armene og med sulten mave skulle jeg finde på noget at lave …

Et par dage tidligere havde Kenneth, en af kokkene fra Madhus 24, lokket mig til at prøve hans version af Pommes Anne. Grundlæggende er det kartofler i tynde skiver og smør i rigelige mængder.

bagt-selleri-1

Smør spiser jeg jo kun hvis det bliver serveret for mig, så det blev til den gode bornholmske koldpressede rapsolie i stedet for. Alting blev skåret i så tynde skiver som muligt.

To tapasskåle fandt vej frem til køkkenbordet. Først blev bunden smurt med et gavmildt lag rapsolie, derefter lagvis skiver af knoldselleri, æble, løg, hvidløg, efterfulgt af lidt salt, peber, timian, et skud citronsaft (det kunne også være æbleeddike) og lidt rapsolie.

bagt-selleri-2

Jeg afsluttede med et lag knoldselleri og dryppede lidt mere rapsolie over sammen med lidt gærflager. Herefter røg det ind i en kold ovn med temperaturen sat på de klassiske 200° – og med låg ovenpå for at holde på fugten.

Efter 35 minutter var det hele blevet dejligt blødt og velduftende. Med gavmild hånd dryssede jeg panko (en form for rasp) over, og brugte metalspartlen til at presse det hele godt sammen, så teksturen blev dejlig fast og kompakt.

bagt-selleri-3

Det fik 10 minutter mere i ovnen indtil skorpen var blevet lækker sprød. Frisk ud af ovnen dryssede jeg lidt flere gærflager over. Herfra var det blot at lade det køle ned 15 minutter, inden jeg jog gaflen ned i lækkerierne. Det var blevet smovsetid.

… og ja det vil unægteligt smage sindsygt godt med tykke skiver stegt bacon til.

 

Velbekomme