Bagte tomater

Tilberedningstid: 5 minutter
Ventetid: 90 minutter
Redskaber: Spækbrædt, urtekniv, ildfast fad

 

Du skal bruge 
1 bakke cherrytomater
Salt og Peber
Sherryeddike (el. æbleeddike)

Læs mere

 

Sådan gør du

cherrytomater

Flæk tomaterne i halve som vist på billedet. Læg dem i et ildfast fad og krydr med friskkværnet peber, et nip salt og lidt eddike.

Stil ind i en kold ovn og sæt temperaturen til 160°. Sæt timeren til 90 minutter og læn dig tilbage med en god bog og en kop varm kaffe.

Tomaterne er færdige når de har smidt det meste af væden og ser ud som på billedet øverst. De kan overleve en uge på køl, hvis du kan holde nallerne væk.

Når du først har smagt dine egne langtidsbagte tomater forstår du pludseligt hele verden meget bedre. Så enkelt kan det siges.

Du kan f.eks. bruge dem som smørrelse ovenpå et stykke ristet brød, eller sammen med spaghetti og frisk basilikum og et gavmildt dryp af den gode olivenolie, og lidt ristede mandler. De er også fantastiske, hvis du vil lave din egen pesto med grillet peberfrugt, cashewnødder, hvidløg og oregano. Eller en hjemmelavet chilidressing med æbleeddike og lidt kardemomme. Mulighederne er mange.

Velbekomme.

Læs mindre