Choripan

Tilberedningstid: 60 min
Antal personer: 4
Redskaber: kniv, skærebrædt, flad skål og gaffel

 

Den eneste ene
For hver eneste gang du lider af tømmermænd, så er der den perfekte kur, der bringer dig tilbage på sporet. Skyldes smerten, at du var til Asado dagen før så sørg for at grille rigeligt med chorizoer, så du har til dagen derpå. Hvis ikke, kan de hurtigt fremskaffes fra supermarkedet eller den lokale slagter, og de kan også laves i ovnen. 

Læs mere

Chimichurri skal helst også laves dagen før, så planlæg nøje kuren mod din selvpåførte pine. Det betaler sig i den sidste ende …

Opskriften kan selvfølgelig også bruges til den aften, hvor du holder Asado, som almindelig barmad eller bare fordi du har lyst til den ægte vare. Er du hoppet med på den plantebaserede bølge, er der rigeligt med alternativer at vælge imellem når det kommer til at stille hungeren efter pølse. 

Læs mindre

 

Du skal bruge
Chimichurri – opskrift
4 friske chorizo pølser (alternativt en god medister, regn med 150-200gr. pr. næse)
1 stort løg
1 frisk flute
1/2 kop æbleeddike
Salt og peber
Oregano
1 tsk sukker
1 spsk oliven olie

 

Sådan gør du
Chimichurri skal laves dagen før så den gider vi ikke bruge krudt på i denne forbindelse. Find en bradepande frem og dryp lidt olie i bunden. Prik små huller i pølserne med en spids gaffel eller kniv. Det er for at overskydende væde, der udvider sig i varmen, kan løbe fra pølsen, så den ikke flækker. Stil ind i midten af ovnen og sæt temperaturen til 180° 

Læs mere

Pil løget og skær det i tynde skiver, så du får fine løgringe. Find skålen frem og pisk eddike, lidt salt, peber, oregano og sukker grundigt sammen. Læg løgringene op i eddikelagen og vend dem grundigt i lagen. Stil til side og vend dem rundt i eddiken et par gange mere indtil pølserne i ovnen er klar. Lad dem trække ialt 30 minutter før servering.

Når pølserne er klar, tages de ud og flækkes på langs. Skær et stykke flute så det passer i længden til pølsen. Flæk brødet på langs og fyld løgringe i bunden. Læg den flækkede pølse ovenpå med skindsiden ned (så er det nemmere at tygge sig igennem, uden at det løber ud over det hele), og smid en gavmild klat chimichurri ovenpå. Server med det samme og gerne ledsaget af en kold øl, hvis det føles nødvendigt.

Buen Provecho.

Læs mindre