De-konstrueret Svensk

Ligesom sidste uge, så er opskriften kort fortalt – vi har stadigvæk travlt med at bygge på deltidsbarnets værelse.

4-5 løg, skåret i måner, brunes i gryden med rapsolie. Smag til med salt, peber, sukker og æbleeddike efterhånden som de får farve. Når farven er dejlig lys karamelbrun tilsætter du 2-3 fede hvidløg i tynde skiver og 2 shotglas røde linser (husk at skylle dem først!).

Svits linser og hvidløg af inden du tilsætter 2 gavmilde håndfulde skrællede kartofler i skiver. Hæld vand over til det rigeligt dækker. Husk 1 laurbærblad. Lad det simre til kartoflerne er møre. Smag til med salt, peber, æbleeddike, gærflager, muskatnød og evt. lidt tørret grøntsagsboullion – den fra Aldi er ganske fin. Mos groft med piskeriset og stil det lunt til side.

Små spændstige gulerødder i skiver vendes i en marinade bestående af tomatpure, røget paprika, soya, gærflager, æbleeddike og rapsolie – lad dem trække 30 minutter inden de bages i ovnen ved 200° – de er færdige når de er bløde og rynkede udenpå – og ja de ligner cocktailpølser i skiver …

Server gulerødderne ovenpå suppen sammen med purløg og en smørklat – den smørbare fra Naturlig er faktisk ganske lækker både i konsistens og smag, og den er helt uden dyremisbrug …

Det smager henad klassisk Skipper Labskovs, der møder en neddroslet udgave af en svensk pølseret, med et delikat drys af klassisk kartoffelsuppe … og altsammen på en helt almindelig næsten varm septemberdag …

Velbekomme.