Dressingen

En god dressing kan altid redde en kedelig og fantasiløs salat eller være fantastisk sammen med kolde kogte kartofler blandet med grillede og friske grøntsager, eller helt old-school som dip til saltede chips.

Jeg syntes, du får den bedste smag, hvis du blander dressingen med lige dele creme fraiche og yoghurt, men creme fraiche er ikke altid nemt at få på alle breddegrader. På mine rejser i Sydamerika var det standard med den drænede yoghurt i små praktiske bægre, så der brugte jeg lidt fløde som jeg syrnede med lidt citronsaft. Skal det være plantebaseret findes der gode alternativer, der gør det samme gode trick som både yoghurten og creme fraichen kan levere til smagen.

 

Du skal bruge
1 lille bøtte creme fraiche
1 lille bøtte “tyk” yoghurt
1 lille håndfuld frisk persille -og evt. korinander
1 fed hvidløg
Citronsaft -og lidt skal
1/2 tsk spidskommen (varmet op på en pande så smagen kommer frem)
Salt og peber
Et par dråber olivenolie

 

Sådan gør du
Hak krydderurter og hvidløg fint og hæld op i en tilpas stor skål. Tilsæt lidt finthakket citronskal og et par skefulde citronsaft (alternativt lidt æbleeddike). Tilsæt olivenolien og spidskommen og salt og peber. Rør det hele det godt rundt og vend så yoghurten (og creme fraichen, hvis du har) sammen med krydderiblandingen. Stil på køl en times tid og smag evt. til med syrlighed og salt og peber.

Velbekomme