Durum Kebab

Tilberedningstid: 30 minutter
Ventetid: 1-2 timer
Antal personer: 2-4
Redskaber: Spækbrædt, Kniv, 3 skåle, Slip-let pande

 

Bare fordi jeg kan
Det at gå over til plantebaseret kost betyder ikke, at man skal undvære de gamle glæder, der kan være ved kødets fest. For nogen, kan det måske virke underligt at ville genskabe de ædelige glæder, men i min verden handler det om mundsmagen som jeg tidligere har skrevet om. Det står dig frit for at have en anden holdning end min. Hvis du gerne vil lave retten på “gammeldags” maner med animalsk baserede produkter, kan soyabites erstattes med lammekød, den veganske yoghurt med den “klassiske” fra Arla o.s.v..

Rigtig god fornøjelse.

Læs mere

 

kødets-fest

Du skal bruge 

Til kebab:
1 pose soyabites fra Soy4you
Vegansk yoghurt (kan bl.a. købes i Rema 1000 og Irma)
2-3 spsk soya
1-2 spsk kebab masala blanding
1-2 spsk shawarma (Libanon) blanding
Hvidløg
Chili
Salt
Citronsaft
Fuldkornstortilla – eller rigtig durumbrød

Til dressing
Vegansk yoghurt
2 spsk mayo – opskrift
Finthakket purløg
Salt og peber
Lidt citronsaft
Lidt sukker

Salaten:
Spidskål
Tomat
Agurk
Rødløg
Rapsolie
Citronsaft
Dild (kan købes tørret i den lokale bazar)
Persille (kan købes tørret i den lokale bazar)

 

Sådan gør du
Start med at lægge Soyabites i en skål. Hæld soya udover og derefter kogende vand til det dækker. Rør rundt og stil til side. Rør dressingen op i en skål og stil på køl.

Hak hvidløg og chili og dræn vandet fra skålen med soyabites. Find panden frem og giv krydderierne lidt varme så smagen trækkes frem. Bland hvidløg, chili, citronsaft, lidt salt, krydderier og yoghurt sammen med soyabites. Stil på køl i mindst et par timer. Husk at røre i skålen mindst et par gange, mens krydderier og yoghurt laver arbejdet med at frembringe den dejlige smag.

Så blev det tid til en pause. Find en god plads i solen og nyd en bog sammen med et glas koldt eller varmt.

Hvis du serverer fritter til, skal du starte på dem ca. en time før gæsterne skal bespises. Du finder en opskrift her.

Skal der chili til kan du finde en opskrift her.

Salaten tilberedes en halv time før maden serveres så smagen af dild og persille får lov til at trænge ind i de “grønne” elementer.

“Kødet” steges med lidt olie på en slip-let pande 10 minutter før servering.  Det kan også laves i ovnen på en bradepande med bagepapir, men glem ikke at vende det med lidt olie, så du får det fede element med i smagen.

durum-kebab-samleklar

Herfra er det bare at samle gæsterne rundt om spisebordet og lade dem samle deres egen plantebaserede durum kebab – husk at nyd synet af de fumlende fingre, når de forsøger, måske for første gang i deres liv, at rulle den rigtigt sammen.

Fritterne serveres i en stor fællesskål eller direkte fra bradepanden med chilimayo som dyppelse.

Har du køkkenpladsen til det, kan det varmt anbefales at genskabe den løsslupne stemning, som det kendes fra de bedste shawarma-barer, hvor man står op og spiser. Vær kreativ og husk kølig alkoholisk drikkelse til.

Velbekomme.

Læs mindre