En fræk og hurtig aftale

Tilberedningstid: 15 minutter
Ventetid: 40 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: spækbræt, bradepande, urte- og brødkniv, gaffel

 

Du skal bruge

2 skiver ristet rugbrød, eller andet godt groft brød
1/2 avokado
1 lille sød kartoffel
200 gr. champignoner, rod fjernet og skåret i halve
1 håndfuld små tyrkiske grønne peber
1 rund zucchini, flækket i kvarte mundrette stykker
2 gulerødder, flækket på langs
1/2 rødløg, skåret i både
1 hvidløg, finthakket
Lidt frisk chili
Lidt citronsaft og skal
Salt og evt. lidt peber
Olie

 

Sådan gør du

Find en bradepande frem og læg et stykke bagepapir på. Anret i bunker de forskellige ingredienser hver for sig; sød kartoffel, gulerødder, rødløg, champignoner, zucchini og de små tyrkiske peber. Dryp lidt olie og lidt salt udover gulerødder, rødløg og de tyrkiske peber. Drys lidt salt over champignonerne. Sæt bradepanden i ovnen og sæt temperaturen til 200°.

Efter 20 minutter tager du bradepanden ud af ovnen og tilsætter citronsaft- og skal, chili og hvidløg sammen med lidt olie ovenpå champignonerne. Stil bradepanden i ovnen igen.

Efter 10 minutter tager du bradepanden ud igen, og vender det hele sammen minus, gulerødder og den søde kartoffel. Det kan anbefales at fjerne stilken fra de små tyrkiske. Gulerødderne vil sætte pris på lidt friskkværnet peber og et drys af den helt almindelig tørrede oregano.

Stil bradepanden tilbage i ovnen. Sluk for varmen og lad det stå og hygge sig på eftervarmen i ca. 10 minutter.

I mellemtiden kan du riste brødskiverne og gøre avokadoen klar til brug.

Sidste skridt er at finde 2 tallerkner frem og anrette med brød, smurt med most sød kartoffel og avokado. Herefter lægger du gulerødderne pænt ved siden af brødskiven og fordeler resten af de dejlige grøntsager ovenpå brødet.

Velbekomme og husk at en kold pilsner vil gøre sig godt til denne herlige frokost.

quick-lunch-2