En toast

Tilberedningstid: 10 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: spækbræt, urtekniv, gaffel, toaster

 

Turen til Århus

På min tur til Århus blev jeg anbefalet at smutte forbi TOASTiT, og smage på deres toast. Brødet var hjemmebagt og fyldet var dejligt. Også for dem der foretrækker en plantebaseret udgave. Det fik mig til at savne ting som pastrami, røget flæsk og den helt klassiske BLT-sandwich. I det hele taget det med at nyde en god sandwich.

Det satte også gang i et større research-arbejde om kunsten at røge, og efterfølgende har jeg købt mig en røgeovn. Mit fokus er selvfølgelig grøntsagerne, og hvordan man kan få endnu mere smag ud af dem. Oveni så gør det jo heller ikke noget, hvis jeg kan snyde hjernen til at tro, at den får noget der har involveret dyr. Indtil videre har jeg rodet med champignoner, aubergine og græskar. Resultatet er fantastisk. Det smager sindsygt godt. Der venter stadigvæk et par røge-sessions før jeg er klar med mine opskrifter til at røge. I mellemtiden skulle jeg jo bruge de røgede champignoner til noget.

Igen vil denne opskrift gøre brug af det jeg er kendt for. Altid at have noget klar i køleskabet. Det tager vi en anden god gang også. Det kan virke lidt irriterende, hvis det er første gang du kommer forbi her og lysten melder sig til denne toast … men så må du jo improvisere. Du kan f.eks. lave champignonerne på panden med løg, tomat og hvidløg. Bliv inspireret her.

 

Du skal bruge

1 bakke champignoner
1 gulerod
1/2 bagt hvidløg
5 bagte cherrytomater
4 salatblade
Hjemmelavet mayo – se opskrift
2 tsk dijonsennep
4 skiver fuldkorns sandwichbrød – opskrift
1 lille syltet rødløg i skriver

 

Sådan gør du

Hvis du ikke har en røgeovn så kan du kigge lidt på denne opskrift, til champignonerne (minus løg), hvor du også kan finde inspiration til bagt hvidløg. Cherrytomaterne kan også laves på forkant. Se opskrift her. Guleroden skæres i tyndeskiver. De syltede rødløg har jeg lavet ved først at skære roddelen af dem, hvorefter jeg har bagt dem i ovnen ved 180° i ca. 40 minutter, startende, fra en kold ovn. Derefter har jeg skåret dem i grove skiver og dumpet dem ned i et glas med eddikelage fra nogle dejlige syltede drueagurker. Du kan også råsylte dem. Det finder du en opskrift på her. Brødet kan du bage selv, eller nuppe en pakke nede fra supermarkedet. Det har jeg gjort til denne opskrift. Herfra er det bare at gøre klar til at samle toasten.

toast-mushrooms-open

Bunden har jeg smurt med en tsk mayo og 1 tsk dijonsennep. Herefter har jeg lagt et lag af de tyndskårne gulerodskiver. Ovenpå salatblade og derefter champignonerne og de syltede rødløg. Toppen har jeg smurt med bagt hvidløg og bagte cherrytomater.

Har du alle tingene parat, tager det 5 minutter, pr toast.

 

Velbekomme.