Flere bønner

Tilberedningstid: 10-20 minutter
Ventetid: 8-14 timer
Redskaber: 3 plastikbøtter og gryder

 

Du skal bruge
1 glas sorte bønner
1 glas kidneybønner
1 glas black-eyed peas
Krydderier
Salt

Læs mere

 

Sådan gør du
Det her er ikke en rigtig opskrift, men mere et godt tip til at have flere forskellige bønner til mange dage og gode råd til, hvad der kan løfte smagen af den enkelte bønne. Samtidigt får du også et tip til at bruge de plastikbøtter fyldt med dårlig samvittighed, når trangen til is melder sig fra tid til anden.

I hver plastikbøtte hælder du ét glas tørrede bønner op i. Tilsæt rigeligt vand og stil til side 8-12 timer.

Derefter kasserer du kogevandet og koger de enkelte bønner, hver for sig. De skal typisk koge 30-40 minutter.

Bagefter skyller du plastikbøtterne og hælder de kogte bønner op i hver sin bøtte – og gerne sammen med de smagsgivere du tilsatte. De holder snildt 4-5 dage på køl.

 

Hjælp til den gode smag

Sorte bønner
Sorte bønner bliver rigtig glade hvis de får besøg af f.eks. chili, hvidløg, laurbær og korianderfrø. Lidt salt gavner ofte. Sherryeddike gør små mirakler. Soya eller tang er med til at fremhæve “umami” oplevelsen

Kidneybønner
Kidneybønner er bl.a. glade for chili, hvidløg, laurbær, timian og æbleeddike og som altid lidt salt.

Black-eyed peas
Dem har jeg skrevet om her.

Velbekomme og god fornøjelse.

Læs mindre