Forloren æg’salat

… Fordi, det er den mand jeg endelig er blevet. En mand med egen lade, hvor jeg kan sidde og arbejde i fred og ro, med mine hemmelige og temmeligt dystre planer om at overtage hele verdensherredømmet. Det bliver noget med Poesi til folket, gratis whisky og en hverdag uden alt for megen stress og jag. En verden uden politikere og alskens andre magthavere, der kun har to ting for øje; at rage til sig, og gøre folkets tilværelse trist og besværlig. Kun for, at de kan fastholde deres magtpositioner.

Det er selvfølgelig en utopisk drøm, men her, hvor jeg har bosat mig nu, er der rigelige muligheder for at få indfriet flest mulige af dem. Her kan jeg holde samfundets omklamrende klamme og hånlige hænder på behørig afstand – Fordi her bor jeg. Her skylder jeg ingen penge væk. Det er mit hus (og Skøgens). Her er der himmelråbende højt til loftet; også selvom, der ikke er hoppeplads nok til en trampolin midt på stuegulvet.

Her er frihed. Her er rigeligt plads til, at være lige præcis de mennesker, som vi har lyst til at være. Her kan vi gøre som vi lyster. Her er rum til at pløje sig ned i fortagsomhedens spor, helt uden andre forventninger, end dem vi selv opstiller.

Her skal man ikke spørge om lov til at pisse i hækken eller grave et hul til at skide i. Her skal man være en ting. Og kun en ting. Sig selv. Her, er der intet forlorent ved at være til.

Noget der er en anelse forlorent, er til gengæld denne opskrift. Det er en æggesalat uden æg, der smager ligesom den, du kender fra supermarkedet. Hvis du bruger den billige bombay karry er den spot-on. Det er supernemt at lave.

Du skal bruge 250-300 gr. kogte kikærter – og du kan snildt bruge de færdiglavede på dåse. De skal en tur i blenderen, så de bliver pillet godt fra hinanden. Det handler om at opnå en tekstur, der minder om hakket hårdkogte æg.

Du skal også bruge et springløg skåret i tynde skiver, et finthakket skalotteløg, en til to stængler bladselleri skåret i skiver også, 3-4 gavmilde spsk mayo (som du finder en udemærket opskrift på her), salt, peber, 1 finthakket syltet agurk, 1 tsk tahini, lidt æbleeddike og meget gerne lidt limesaft.

Har du soltørrede tomater liggende på lager, kan en enkelt styk, finthakket, og sammen med lidt røget paprika, lede tankerne hen på små diskrete baconstykker. 1-2 tsk gurkemeje, gør farven dejlig æggegul.

Den billige bombay karry, gør oplevelsen dejlig autentisk, men det smager også ganske eventyrligt uden.

Er du glutenforskrækket smager det fortrinligt uden brød til, men jeg foretrækker det sammen med brød … og meget gerne ledsaget af et par sprøde skiver frisk agurk til.

Velbekomme.