Fyldte peberfrugter

Tilberedningstid: 45 minutter
Antal personer: 2
Værktøjer: pande, bradepande, kniv, skærebræt og gaffel

 

Jeg var så sulten
Det første jeg gjorde, da jeg ankom til Colonia de Sacramento i Uruguay, var at gå en tur ned til de lokale markeder for at få lidt inspiration til min frokost. Efter at være stået op klokken lort om morgenen i Buenos Aires, for at komme rettidigt til havnen og min færge til Uruguay, var jeg meget sulten. 

Læs mere

Klokken var 11:30 da jeg ankom til Colonia de Sacremento. Hvilket var lidt mærkeligt, da turen over floden tager mindre end to timer. Det til trods, så insisterer Argentinerne på, at du skal være der 3 timer før for at checke ind til en båd. Nu var jeg her. Pablo, den tidligere manager fra PAX i Buenos Aires, var nu manager på

Klokken var 11:30 da jeg ankom til Colonia de Sacremento. Hvilket var lidt mærkeligt, da turen over floden tager mindre end to timer. Det til trods, så insisterer Argentinerne på, at du skal være der 3 timer før for at checke ind til en båd. Nu var jeg her. Pablo, den tidligere manager fra PAX i Buenos Aires, var nu manager på El Viajero Hostel i Colonia og jeg altid ønsket at komme til Uruguay. Endnu et land, endnu et stempel i mit pas.

Lige rundt om hjørnet er der en lille grøntsagsbutik. Lige ved siden af var et lille supermarked. Her fandt jeg de smukkeste og mest sprøde peberfrugter, jeg har set i lang tid. Duften var helt fantastisk. Da jeg kiggede mig omkring begyndte noget at spire i mig. Jeg havde fundet min inspiration; fyldte peberfrugter med kogte ris indeni. Jeg fyldte kurven med frisk basilikum, gulerødder, grønne zucchini (den runde) og et lille løg.

Derfra gik jeg lige ind i den lokale slagter i supermarkedet. Ud af øjenkrogene, havde jeg spottet et lækkert stykke pancetta og en god klump parmesan. Efter en måned i Buenos Aires, med valget mellem 10 slags oste, der alle smagte af det samme tænkte jeg, at det var på tide at forkæle mig selv lidt. Denne ret kræver lidt forberedelse, og det tager tid at lave. Men ovnen vil gøre det magiske trick for dig. Og siden du er på farten, har du ikke noget bedre at gøre alligevel … Right? 

Læs mindre

 

Det skal du bruge
2 store peberfrugter
1/2 kop ris
1 tomat
1 lille gulerod
1 lille zucchini
1 løg
150gr. pancetta (kan erstattes med røde linser og lidt soya)
Revet ost
Olie
Salt og peber
En håndfuld friske krydderurter

 

Sådan gør du
Forberedelse er nøgleordet, så forbered alle ingredienserne. Hak gulerod, løg og zucchini i mindre tern. Finthak tomaterne. Del peberfrugt på langs og fjern den hvide membran og frøene. Placer peberfrugt med skindsiden opad på underlaget i bradepanden. Skyl risen og fordel dem i peberfrugterne med vand nok til lige at dække dem. Drys lidt salt over. 

Læs mere

Næste trin er at sætte en pande på blusset og fyre op. Mens panden varmer op, skærer du pancettaen i tern og smider på den varme pande. Når det begynder at syde, skruer du temperaturen ned til medium varme. Når pancettaen har afgivet noget af det gode fedt, er det tid til at tilføje de hakkede grøntsager. Mix det godt sammen og krydr med salt, peber og lidt eddike. Når smagen er perfekt, og der stadigvæk er lidt bid i grøntsagerne, slukker du for varmen. Bruger du røde linser skal der lidt olie til på panden. Steg grøntsager og linser sammen og tilsæt lidt vand og soya til sidst.

Nu til det sidste trin. Tænd ovnen og sæt den til 200°. Fordel indholdet fra panden jævnt ovenpå risene i peberfrugterne (husk at få al væsken fra panden med, så der er “vand” nok til at risene bliver kogt). Hvis du har nogle friske urter som f.eks. rosmarin, timian, mynte eller noget andet godt, kan du toppe af med det. Som det sidste touch tilføjer vi ost nok til at dække overfladen. Ikke for meget ost, da det vil smelte og falde over siden af peberfrugterne, og blive brændt på den varme overflade. Sæt bradepanden i midten i ovnen. De fyldte peberfrugter er klar efter ca. 35 minutter. Hvis osten bliver branket for hurtigt, kan du dække peberfrugterne over med lidt aluminiumsfolie.

Buen Provecho.

Læs mindre