Gnavekolber

Tilberedningstid: 45 min
Antal personer: 2
Redskaber: bradepande, kaffekop, kniv, skærebrædt og gaffel 

 

Sulten er den bedste kok
Efter en lang dag, hvor vi havde vandret rundt i de snoede og smalle gamle gader i Cuzco, var det blevet tid til at bikse noget let sammen til aftensmad. Problemet var bare, at vi var så trætte ovenpå alt den vandring i 3500 meters højde, og køkkenet på vores hostel var nærmest ligegyldigt. Men der var trods alt en fornuftig ovn.

Læs mere

Nu, hvor vi befandt os i Peru, var der også mulighed for at brænde læberne på den lokale chili og mæske os i de dejligste majskolber og søde kartofler. Hurtigt fik vi fyldt kurven med mad nok til at mætte mange sultne munde. Herfra var det tilbage til vores hostel og lynhurtigt mikse en improviseret dressing med bid i og smide resten af indkøbet ind i den varme ovn. Det tog os mindre end 10 minutter at blive klar, og så var det ellers bare vente på at ovnen gjorde sit arbejde. 

Læs mindre

 

Du skal bruge
2 søde kartofler
2 friske majskolber (med skræl og det hele på)
2 stykker kyllingoverlår
Smør*
Citronsaft og skal
Salt og Peber
Lidt frisk chili
Frisk basilikum, persille eller koriander

*På de fleste hostels finder du altid lidt smør i køleskabet fra morgenmaden

 

Sådan gør du
Tænd ovnen og sæt temperaturen på 200°. Vask de søde kartofler grundigt og læg dem i en bradepande sammen med majskolberne. Læg kyllingstykkerne sammen med i fadet. Dryp lidt olie over stykkerne. Krydr med peber, salt, paprika og hvad der ellers er af krydderurter. Stil bradepanden i midten af ovnen. Sæt timeren på 45 min. 

Læs mere

Hak chilien fint og miks sammen med lidt finthakket citronskal, citronsaft og en lille håndfuld grofthakkede friske krydderurter. Brug evt. en kaffekop til at lave dressingen i.

Når kyllingen er færdig, tager du fadet ud af ovnen og finder et par tallerkner frem. Læg en sød kartoffel, 1 majskolbe og et stykke kylling på hver. Når I sidder ved bordet flækker i den søde kartoffel på langs og smører lidt smør på det møre kartoffelkød og drypper dressing over sammen med lidt salt. Brug din gaffel til at mose det hele sammen, direkte i skrællen.

Majskolber elsker smør, salt og citronsaft. Så husk at servere det til. Herfra er det bare at gå igang med at gnave løs. Husk køkkenrullen til dine fedtede fingre.

Buen Provecho.

Læs mindre