Grillede auberginer

Grillede auberginer er en blandt mange ingredienser som du kan få god gavn af, hvis du gerne vil erstatte kødsmagen og f.eks. give en almindelig salat en delikat smag, eller en pizza den der helt særlige smag af noget, man bare må have mere af. 

Grillede aubergine er planterigets svar på ansjos. Det er en fantastisk smagsgiver i en bønnepaté. Den er fænomenal at bruge som mellembund på et tyndt stykke ristet brød smurt med lidt rygeost og toppet af med et stykke røget laks, og lidt hakkede radiser og cherrytomat på toppen. Grillede auberginer er nemt at lave, men du skal vente lidt på at de bliver færdige.

 

Du skal bruge
1 Aubergine
Salt
Olivenolie

 

Sådan gør du
Skær Auberginen i tynde skiver (ca. 1/2 centimeter). Find en bradepande frem og drys salt udover fladen. Fordel aubergineskiverne i et lag på fadet. Drys salt udover toppen af skiverne. Stil fadet til side i mindst 1 time. Saltet gør at væden trækkes ud af skiverne, så de bliver nemmere at grille. 

Læs mere

Efter 1 time dupper du skiverne tørre med et stykke køkkenrul og lægger dem på en tallerken. Hæld væden fra fadet og tør det. Med rund hånd drypper du olie på fadet og sørger for at der ikke mangler olie da auberginekødet suger godt. Læg skiverne tilbage på panden og gnid dem godt ind i olien, mens du vender dem rundt, så de får godt med olie på begge sider.

Sæt fadet i ovnen og stil temperaturen på 180°. Kig til dem efter ca. 15 minutter og vend skiverne, når de begynder at få farve på undersiden. De skal have maksimalt 30 minutter i ovnen. De må ikke brænde på! De skal have den der dejlige lysebrune farve, der betyder at de er blevet let karameliseret og velsmagen ikke er til at tage fejl af!

Du kan spise dem lige fra ovnen eller gemme dem til senere. De kan også opbevares i køleskabet en lille uges tid, hvis du lægger dem i en skål med låg. Eventuelt sammen med lidt mere olie der virker konserverende. Når auberginerne er spist kan du bruge olien til en lækker dressing eller marinade.

Velbekomme

Læs mindre