Grønne sager

Efter sidste uges lange og moraliserende smøre, får du her tre hurtige salater, der kan give dig følelsen af at være i kontrol, med den næring du indtager for at holde kroppen kørende, tilbage – Jeg ku godt skrive meget mere, men vi er heldigvis travlt optaget med bl.a. at bygge det første værelse i huset færdigt – det tager sgu sin tid at hitte på en god løsning, når der er et fald i gulvet på 11 centimeter over en afstand på 4 meter, på den ene led; og væggene er i en ligeså spændende og udfordrende stand …

Den gode nyhed er at både vægge og gulv langt om længe er i vater og lod …

 

Gulerødder 

Den sidste håndfuld gulerødder fra haven i halve, flækket på langs, 1 rødløg, skåret i måner – tilsat et skvæt æbleeddike og rapsolie – bagt i ovnen ved 175 ° i 20 minutter – smagt til med dild, salt og peber og ristede sesamfrø. Pyntet med friske ærteblade, ligeledes fra haven.

 

Spidskål

1/2 spidskål i strimler blandet med 1/2 syltet rødløg i tynde skiver, 2-3 syltede grønne tomater, 1 lille stump finthakket ingefær, ristede peanuts, en lille håndfuld finthakket purløg – smagt til med soya, limesaft, chili og rapsolie (el. peanutolie).

 

Grønne bønner

Et par gavmilde håndfulde friske grønne bønner, nippet i enderne og dampet, så der stadigvæk er et frisk bid i dem – blandet med bagte tomater (se opskrift her), ristede grofthakkede mandler, finthakket hvidløg, 2-3 spsk kapers – smagt til med en skarp dressing bestående af dijon-sennep, æbleeddike, peber og Herbes de Provence.

Velbekomme.