Guacamole

Hvis du er af den opfattelse, at der skal creme fraiche i Guacamole, så tager du fejl. En ægte Guacamole består i virkeligheden kun af moset avokado.

Nogen sværger til den helt rene vare, bare med lidt limesaft og en anelse salt. Mens andre godt kan lide den med hvidløg, chili og mange andre spændende ting.

Det er min opfattelse, at der findes lige så mange varianter af Guacamole, som der findes Mexicanere. Støder du på en vaskeægte Texicaner, bliver du også introduceret for mange forskellige -og spændende varianter.

Denne opskrift er min version med inspiration fra en god veninde, jeg mødte i Paris i foråret 2012. Hun er fra Californien med Mexicansk blod i årerne.

 

Du skal bruge
2 store modne avokadoer
1 lille moden tomat
1 lille salatløg eller skalotteløg
1-2 fede hvidløg
1 spsk frisk eller 1 tsk tørret chili – styrke efter eget valg
Saften fra en lime
1 spsk god olivenolie (kan udelades)
Salt

 

Sådan gør du
Flæk avokadoerne på langs og fjern stenene. Pil kødet ud og mos det groft med en gaffel direkte skærebrædtet. Find en god størrelse skål frem og smid den groftmoste avokado op i fadet.

Dryp limesaften over og stil til side. Finthak tomat, løg, hvidløg og chili. Put det op i skålen og drys lidt salt over sammen med olivenolien. Vend det hele godt rundt og smag til med limesaft og salt.

Det var det – Frisk guacamole!

Den kan spises med det samme eller stå og trække lidt på køl inden servering. Har du mod på at eksperimentere lidt, kan du prøve med lidt god soja i stedet for salt. Soja og avokado har noget magisk til fælles, som du vil sætte stor pris på.

Den “klassiske” servering vil være sammen med nachos eller andet TexMex foder, men den går også fantastisk til en hjemmelavet burger eller sandwich, hvor guacamolen moses med finthakket spidskål. På den måde får du både dressing og salat på en gang. Det er jo smart.