Hotdog

Lidt af nød og lidt fordi jeg ku. Under alle omstændigheder så har jeg fundet en god løsning, til næste gang du skal til grillfest og gerne vil undgå kødets brankede lyst.

Det er jo kotume at guffe hotdogs som en del af grillfestens herligheder, og når man som jeg, holder mig til at spise plantebaseret, så må der noget særligt til, så ikke de andre kigger alt for mærkeligt på en.

Derfor fik jeg først ideen til at bruge grillet aubergine og springløg. Pludselig slog det mig, at jeg manglede en opskrift på remoulade uden æg. Ellers ville det jo være lidt snyd. Remoulade består grundlæggende af lige dele mayo og pickles. Selvfølgelig, er der den gode færdiglavede pickles fra Cervera og sammen med min Mayo, er det ganske glimrende.

grillet-marineret-aubergine

Læs mere

 

Selvgjort er velgjort
For en gangs skyld ville det også være rart, at lave remouladen helt fra bunden. Så opstod det næste problem. Tid. Det var der ikke nok af, så jeg måtte improvisere med hvad jeg havde, af syltede og rå grøntsager. Og sikken vidunderlig overraskelse det blev. I dagens anledning, bliver det uden angivelse af tid og redskaber, for det her, kræver både køkkenplads og værktøj.

remoulade

De grillede auberginer finder du en opskrift på her. For at få dem til at passe ind i det lange pølsebrød, vil jeg anbefale dig at snitte dem på langs i stedet for. Når de er saltet og duppet tørre, kan du marinere dem i en blanding af lidt olie, sukker, krydderier og noget syrligt. Lad dem trække en times tid i en plastikbøtte med låg. De kan sagtens laves dagen før. På den måde er de lige til at tage med til grillen.

Grillede springløg hopper vi bare over, for det er der ingen udfordring i at lave.

Pølsebrød, ristede løg, ketchup og sennep som de har i supermarkedet er ganske udemærket. Rå løg går jeg udfra, at du også ved hvordan skal håndteres. Har du lyst til at toppe den lækre hotdog af med syltede agurker, er der en god opskrift her.

hotdog-ketchup-remo

Opskriften til remouladen starter med Mayo, og så kan du jo selv bestemme, om den f.eks. skal være med chili og hvidløg. I stedet for mayo, kan du også bruge en drænet plantebaseret yoghurt. Eller kombinere de to.

Selve picklesdelen er ganske simpel …

 

Du skal bruge:
4 spsk Mayo
1 spsk finthakket gulerod
1 spsk finthakket bladselleri
1 spsk finthakket kål, f.eks. spidskål
1 spsk grofthakket cornichon eller drueagurk
1 spsk grofthakket kapers
1 spsk syre, f.eks. citronsaft
1 tsk sennep
lidt salt og peber
1-2 tsk sukker

Prøv evt. også med lidt friskrevet peberrod og dild.

hotdog-klar-til-spisning

Sådan gør du
Bland alle ingredienserne grundigt sammen i en skål, undtagen mayo’en, og stil til side 1 time, så sukker og citron kan få tid til at trylle (tilsæt evt. 1-2 tsk af syltevandet fra agurkerne). Efter en time blander du mayo’en (og- eller evt. yoghurt), sammen med den “råsyltede” pickles. Stil tilbage på køl og lad den trække ca. 30 minutter. Herefter er den klar til brug … og så smager den også guddommeligt i en hjemmelavet “dellesandwich“.

Velbekomme.

Læs mindre