Kikærter med Chorizo

Tilberedningstid: 30 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: skærebrædt, kniv, dåseåbner, pande, lille skål og gaffel

 

En af mine personlige favoritter 
Denne ret er en af mine personlige favoritter, som jeg er blevet introduceret for flere steder i Spanien og gennem min spanske forbindelse og gode ven, Kiko. Kiko ejede en berømt tapasbar i København, der hed El Porron.

Læs mere

Retten kan kombineres med stort set alt, hvad hjertet begærer, og chorizoen kan nemt erstattes med en vegetarisk eller vegansk udgave, eller helt udelades. Går du af den plantebaserede vej, skal du huske et skud røget paprika og chili og grillet rød peberfrugt.

Den skaber minimal opvask, fordi du kun skal bruge en pande. Fremgangsmåden er supersimpel, og alt kører af sig selv med et minimum af indsats. Og så er den som skabt til at dele – bogstaveligt talt! Salaten serveres og laves på den ene tallerken, og kikærterne serveres på den anden. Du skal kun bruge en gaffel til at spise med, og brødet dypper du i sovsen. Og er du kun dig selv, kan du droppe salaten. Brødet er nødvendigt til den dejlige sovs!

Læs mindre

 

Du skal du bruge
1 dåse kikærter
1 lille rødløg
1 Chorizo (ca. 200gr.)
2 tsk paprika
Salt og peber
Brød
1/2 kop vand
1 bøftomat
1 lille gulerod
1 lille salathoved
2 spsk eddike

Dressing (til salaten)
Eddike, olie, salt, peber og oregano

 

Sådan gør du
Start med at fyre op for en pande. Når den er brandvarm, skruer du ned til halv styrke og drysser en smule olie på panden. Læg Chorizoen på og prik et par huller med en gaffel i skindet. Hvis det sprutter og hvæser for meget skal du skrue lidt længere ned for styrken.

Læs mere

Den skal ristes langsomt! Ikke noget med sortbranket kød her! Find en lille skål og smid et par gode spsk olie i den. Tilsæt en god spsk eddike, rød el. hvid og pisk det sammen med en gaffel. Tilsæt lidt salt og peber og evt. lidt oregano. Pisk sammen igen og stil til side.

Skyl salaten, riv den groft fra hinanden og anret i en dyb tallerken. Del tomaten i to. Den ene halvdel er til salaten og den anden er til kikærterne. Den del der skal i salaten snittes groft – den anden halvdel hakkes fint. Læg tomat ovenpå salaten. Kig til Chorizoen og se om den har fået god farve, og vend den hvis nødvendigt.

Del løget i to dele. Den ene skal være finthakket, og den anden skæres i halvmåner. Læg halvmånerne ovenpå salaten og hæld dressingen over. Der skulle nu gerne være gået et kvarter og de næste fem minutter skal du bare vente. Snup dig et glas rødvin eller en tår kold øl, mens vi venter på at Chorizoen bliver færdig.

Når Chorizoen har fået nok farve, og den har lækket godt med væske i panden, tager du den af og lægger den på skærebrædtet. Flæk den på langs og læg de to halvdele tilbage på panden med kødsiden nedad. Vent to minutter og tag af igen.

Del de to stykker i mundrette bidder og læg tilbage på panden. Skru op for blusset der skal fuld knald på nu. Tilsæt løg, tomat og paprika og evt. et skvat olie. Vend det hele godt rundt og lad det stå et par minutter.

Rør rundt og vent to minutter igen. Tilsæt vandet og rør rundt. Imens det simrer færdigt, kan du passende vaske skærebrædtet og køkkenkniven af. Rør rundt igen og se hvordan det tilsatte vand stille og roligt svinder ind til en dejlig let cremet rød sovs.

Herfra er det bare at servere maden enten direkte fra panden eller på en tallerken, hvis andre skal bruge panden!

Buen Provecho.

Læs mindre