Milanesa

Tilberedningstid: 35 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: skærebrædt, kniv, gryde, pande, bradepande og gaffel 

 

Fast Food
Det er fredag og du trænger til noget nemt og lækkert. Noget der smager godt og som er en restaurant værdig. Til det formål er dagens ret; Milanesa med Mikes kartofler og grønne bønner et perfekt valg. Milanesa er kommet til Sydamerika med de Italienske og spanske indvandrere og den minder på mange måder om en klassisk Wienerschnitzel.

Den fåes i to udgaver, med kylling eller oksekød. Du kan sagtens panere kødet selv, men dem som slagteren har paneret for dig, er lige så gode og koster ikke alverden, typisk omkring 1 US$. Samtidigt sparer du udgifterne til at købe æg og rasp. Samlet kan du lave dette måltid for omkring 2 US$ pr. næse, hvis du altså er i Argentina!

 

Du skal du bruge
2 milanesa (købes friskpaneret hos slagteren)
2 gode håndfulde grønne bønner
2 skalotteløg
Saft og skal fra en halv citron
1 stor bagekartoffel
Olie
Salt og peber

 

Sådan gør du
Første skridt er at flække kartoflen på langs og skære den i lange både på ca. 2 cm tykkelse. Smid dem i en gryde med lidt salt og koldt vand til det lige akkurat dækker. Smid gryden på blusset og fyr op på max. Fyr op for ovnen og stil temperaturen til 200°. Stil bradepanden ind i ovnen. 

Læs mere

Nip enderne af bønnerne og skyl dem under koldt vand. Pil skalotteløgene og skær i tynde skiver.

Skær et par strimler af citronskrællen og finthak dem. Del citronen i kvarte. Når kartoflerne koger, slukker du for vandet og lader dem stå ca. 5 minutter på eftervarmen.

Hæld alt vandet fra kartoflerne og vær generøs med olien, mens du hælder den over kartoflerne. Vend kartoflerne rundt så olien bliver godt fordelt. Hiv bradepanden ud af ovnen og fordel kartoflerne i et lag og stil bradepanden tilbage i ovnen.

Smid en kop vand i kartoffelgryden sammen med lidt salt og eventuelt lidt hvidvinseddike eller citronsaft. Tænd for blusset og stil gryden tilbage. Når vandet koger smider du bønnerne i det kogende vand. Læg låget på og vent 2 minutter, hvorefter du tager gryden af blusset og hælder vandet fra.

Tilsæt løg, citronskal, lidt peber og lidt smør eller olie. Stil tilbage på blusset og skru ned på svag varme. Vend bønner og løg sammen og lad gryden stå på svag varme indtil løgene får gylden farve. Tag gryden af blusset og stil til side.

Tag kartoflerne ud af ovnen og vend dem. De skulle gerne have fået farve på undersiden. Stil fadet ind i ovnen igen og smid panden på blusset. Indstil den til medium varme. Igen skal du være generøs med olien for paneret kød er glad for at suge fedststof til sig. Når olien er ved at være varm, lægger du de to Milanesas på panden og lader olien gøre sit arbejde. Kig til bønnerne og rør let rundt – og husk at lægge låget på igen.

Når de to Milanesas har fået farve på undersiden, vender du dem rundt. Kig til kartoflerne og vend dem eventuelt rundt, hvis den nye underside har fået gylden farve. Hvis kartoflerne er gyldne og sprøde på begge sider, kan du slukke for ovnen og lade dem stå på eftervarmen.

Mens du venter på at de dejlige Milanesas bliver færdige, kan du anrette bønnerne på den ene side af tallerknen og tage kartoflerne ud af ovnen. Vær generøs med saltet over de sprøde kartofler – det er fredag!

Anret kartoflerne på den anden side af tallerknerne. Når Milanesas har fået gylden farve på begge sider, er de klar til spisning. Anret ovenpå bønnerne sammen med en kvart skive citron. En kold øl passer perfekt til denne ret.

Buen Provecho, Buon Appetito og husk at dette også, er en fantastisk kur mod tømmermænd.

Læs mindre