Mosters agurker

Tilberedningstid: 10 minutter
Ventetid: 120 minutter
Redskaber: spækbræt, kniv, dørslag, skål, plastikbøtte med låg

 

Den nemme måde
Der er ingen grund til at gøre det mere besværligt end højst nødvendigt, når det kommer til at ville opnå det lille sansepirrende pift, du oplever, når dine smagsreceptorer opfanger den lette knasen fra en syltet agurk, efterfulgt af lidt syrligt, sødt og salt, mens du bider til bolle i en hjemmelavet burger … uhm!

Denne opskrift har sin oprindelse hos min kære moster, der ligesom jeg, er meget fokuseret på den gode smag og oplevelsen ved at spise maden.

Og denne opskrift er samtidigt, endnu en god grund til at gemme plastikbøtterne, der engang var fyldt med syndig cremet samvittighed.

 

Du skal bruge
1 agurk
Groft salt
2-3 dl æbleeddike
4-5 spsk rørsukker
1 laurbærblad
15 peberkorn
1 stjerneanis (kan udelades)

Læs mere

 

Sådan gør du
Skær agurken i tynde skiver. Smid agurkeskiverne op i dørslaget og drys lidt groft salt over for hvert lag. Stil til side i ca. 2 timer.

saltede-agurker

Find plastikbøtten frem og hæld eddike, sukker, laurbær, peberkorn og stjerneanis. Læg låg på og ryst det godt sammen. Stil til side indtil agurkeskiverne er klar.

eddikelage

Når agurkeskiverne virker “slatne” og saltet har trukket væde ud af dem, er de klar til at få rystet det sidste væde af sig. Derefter dumper du dem i eddikelagen. Læg låget på bøtten. Giv indholdet en god rystetur og stil bøtten på køl.

Lad agurkesalaten trække minimum et døgn inden du frådende kaster dig over dem.

Lagen kan snildt genbruges flere gange og bruges til andre spændende ting, som f.eks. løgringe eller grillede squashskiver. Husk at spæde til med lidt ekstra sukker og eddike, hvergang den bruges igen.

Velbekomme.

 

Læs mindre