Nudler

Tilberedningstid: 20 minutter
Antal personer: 1
Redskaber: spækbræt, urtekniv, 1 lille pande, elkedel, gaffel, glasskål, yoghurtskål, dyb tallerken

 

Et liv på farten

Når man som jeg bruger meget tid på at rejse rundt i det danske land på tommelfingeren, i jagten på nye spændende eventyr, er jeg tvunget til hele tiden at tænke kreativt og bruge de råvarer jeg har ved hånden, så jeg ikke skal smide en masse dejlige råvarer ud, fordi jeg ikke var hjemme til at bruge dem.

Læs mere

Det er også noget svineri, at andre har brugt tid på at producere fødevarer, som vi ofte ender med at kassere af flere grunde. Du ved det sikkert også godt selv at det ikke er så smart.

Det er med det som udgangspunkt, at jeg det sidste stykke tid har delt en række opskrifter, der tager udgangspunkt i at klare sig med lidt og samtidigt få noget lækkert ud af det. Som du nok har bemærket.

Det var bl.a. opskriften på frokost i Århus, og senest min opskrift på Rice & Beans. Bare fordi du er på farten skal du ikke tage til takke med skrammel. Og dog! I dag tager opskriften udgangspunkt i en af mine laster. Instant nudler. Jeg ved det godt. Det er noget værre skidt, men en gang imellem så må man bruge, hvad der er. Opskriften indeholder syltede løg, som jeg har skrevet om i min opskrift på toast, og grillede auberginer. Du finder en opskrift på dem her. De kan også røges, men det kigger vi på en anden dag.

Læs mindre

 

noodles-2

 

Du skal bruge

1 pakke instant nudler
1-2 skefuld frosne ærter
1-2 skefuld frosne bønner
2- 3 skiver grillet aubergine skåret i kvarte
1 lille gulerod skåret i tern
2 spsk letristede cashewnødder
2 spsk strimlet salat
2 spsk agurk i tern
Lidt basilikumblade
1-2 spsk syltede rødløg

Derudover skal du bruge en marinade lavet med 2 spsk soja, lidt ingefær, hvidløg, chili, citronskal og 1 spsk citronsaft og evt. 1 spsk rapsolie.

 

Sådan gør du

Start med at lave marinaden og stil den til side. Sæt vand over og koge i elkedlen. Put de frosne grøntsager og aubergine sammen med nudlerne i yoghurtskålen. Smid smagsblandingen ud. Den er fyldt med alskens ubehagelige smagsforstærkere. Hæld kogende vand over nudlerne og læg et låg eller en tallerken over.  Gør grøntsagerne og cashewnødderne klar. Dræn vandet fra nudlerne og hæld op i den dybe tallerken. Fordel grøntsager, cashewnødder og basilikumbladene ovenpå nudlerne. Pisk i marinaden med gaflen og hæld den udover nuddelsalaten. Voila så er der mad. Gaflen kan snildt bruges til at spise med.

Velbekomme.