Pizzatærte

Tilberedningstid: 30 minutter
Ventetid: 60 minutter
Antal personer: 4
Redskaber: Ildfast fad, urtekniv, blender, skål

 

Et vellykket eksperiment
Jeg har altid været fascineret af måltidet tilberedt direkte på dejen. Hvad enten det er i form af en pizza, tærte eller empanadas. Og efter at jeg havde fundet ud af hvordan jeg kunne lave en plantebaseret omelet, blev jeg nysgerrig efter at se, hvad jeg ellers kunne bruge den til.

 

Du skal bruge
Pizzadej – opskrift
2 x Plantebaseret æggestand – opskrift
1 bundt springløg
1 bundt grønne asparges
2-3 tomater
Oregano
Timian
Salt og peber
Evt. persille
Feldsalat

Læs mere

 

Sådan gør du

pizzatærte-klar-til-ovn

Start med at lave en pizzadej som du foretrækker den. Rul dejen ud så den får ca. dobbelttykkelse af en normal pizza og læg den på bagepapir i et ildfast fad. Sørg for at der kommer en høj kant på siderne, ligesom med en almindelig tærtedej. Stil til efterhævning 30 minutter.

Lav en dobbeltportion af den plantebaserede æggestand. Skyl springløgene, skær roddelen af og fjern eventuelle urenheder. Knæk bunden af aspargeserne og skyl dem. Skær tomaterne i fede skiver.

Når dejen har fået lov til at hæve 30 minutter fordeles springløg og asparges i bunden.

Hæld æggestanden over og fordel den med en spartel, så det kommer jævnt ned mellem grøntsagerne.

Fordel tomatskiverne ovenpå og krydr med oregano, timian, salt og peber og evt. persille.

Tænd ovnen og sæt temperaturen til 180°. Sæt pizzatærten ind i den kolde ovn. Efter ca. 30 minutter slukker du for ovnen og lader eftervarmen klare resten.

Når pizzatærten er kølet ned til spisetemperatur, pynter du med tilfældig og gavmild hånd, feldsalat udover herligheden.

Pizzatærten gør sig også godt dagen derpå, efter en overnatning i køleskabet. Ligesom med en pizza.

Server eventuelt sammen med en salat og husk at et glas rødvin passer godt til.

Velbekomme.

Læs mindre