Rice & Beans

Tilberedningstid: 30 minutter
Redskaber: spækbræt, urtekniv, gaffel, stegepande, flad brødrister

 

Hjemmelavet street food

Det her er en af mine yndlingsopskrifter, som jeg ofte tyr til, når jeg har travlt. Hvis du gør som mig, så har du altid kogte ris og bønner på køl. Så skal du kun snitte lidt friske grøntsager, fyre op for panden eller en gryde og så ellers lade det hele simre 10-15 minutter.

Herefter finder du brødristeren frem og smider en tortilla på. Det går som oftest pænt stærkt. Herfra er det blot at gøre som på billedet øverst og rulle din egen tortilla. Der er fire billeder under ingredienslisten, der viser fremgangsmåden.

Du kan også sagtens spise dine ris og bønner uden tortillaen. Det smager også fantastisk. Hvor meget der skal i af de forskellige ting, er op til dig selv. Nogen gange laver jeg en stor portion, så har jeg til flere måltider. Og det smager også henrivende når det er koldt og man kommer hjem efter en tur i byen og bare skal have noget i skrutten. Det kan også fryses ned i portionsstørrelser.

Nederst kommer en beskrivelse, for dig der ikke allerede har risene klar. Bønnerne finder du et godt trick til her.

 

Du skal bruge

Kogte ris
Kogte black-eyed peas
Spidskommen
Paprika
Evt. lidt røget paprika
Citronsaft- og lidt skal (el. æbleeddike)
Finthakket chili
Finthakket ingefær
Soya
Peberfrugt i tern, gerne grillet
Evt. hakket tomat
Hakket løg
Finthakket hvidløg
Olie
Salt og peber
Frosne ærter, majs og bønner
Salat (el. spidskål)
Avokado

 

 

Den avancerede udgave

Hvis du ikke har kogte ris i køleren skal du bruge en gryde først. Tænd for blusset og tilsæt paprika og spidskommen, så det får lidt varme. Tilsæt lidt olie, løg, hvidløg, peberfrugt og evt. hakket tomat. Lad det stå og simre et par minutter. Tilsæt risene og lad dem svede lidt sammen med de andre ingredienser. Husk at røre rundt et par gange så det ikke brænder på.

Tilsæt lidt soya, chili, ingefær og citronsaft- og skal, sammen med den mængde vand der står på posen med ris. Husk lidt salt. Læg låget på og lad det simre ved lav temperatur indtil risene har suget det meste af væden til sig.

Tilsæt herefter bønnerne og rør godt rundt. Som nævnt tidligere skal du bruge bønner der er kogte. Du kan selvfølgelig også bruge nogen fra en dåse. Lad det stå og simre et par minutter. Smag til med salt og peber og eventuelt mere citronsaft og soya.

Bagefter smider du de frosne ærter, bønner og majs i og rører godt rundt igen. Læg låget på og lad det simre 1-2 minutter mere, hvorefter du slukker for blusset og lader det trække i 10 minutter.

Herefter er det blot at samle tortillaen som vist på billedet i toppen eller bare spise det som det er. Det kan også varmt anbefales at servere med most bagt sød kartoffel. Den er også lige til at smøre tortillaen med ligesom avokadoen. Husk evt. lidt citronsaft til avokadoen.

Velbekomme.