Ris & Peanuts

Tilberedningstid: 15 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: stegepande, skål, spiseske, teske, kniv, spækbrædt

 

Den nemme løsning
At leve af en plantebaserede kost betyder, at man oftest er “tvunget” til at lave sin egen mad – også når hverdagen er alt for fortravlet og proppet med aftaler. Jeg gør gerne det at jeg bruger weekenden på, at forberede den kommende uge med at lave grillet aubergine, langtidsbagte tomater og f.eks. kogte ris m.fl.. Så er der altid noget på køl til at bikse sammen, til et lækkert måltid. 

Læs mere

Denne opskrift er et godt eksempel på, hvordan du med enkelte forberedelser og et velplanlagt lager af råvarer, med simple midler kan lave måltider, der er hurtigere at fremtrylle, end den tid du skal bruge på at finde ud af, hvad du vil have hos den lokale pizzapusher og derefter lave en doven selvhenter. Husk at peanuts er en rig kilde til protein (ca. 25 gr. pr. 100gr.).

Igen kan jeg varmt anbefale dig at besøge den lokale bazar og proviantere med diverse nødder og de dejligste krydderier, som får din mad til at smage ualmindeligt vidunderligt. 

Læs mindre

 

Du skal bruge
1/2 – 1 kop usaltede peanuts
Kogte ris til to personer (ca. 2 kopper)
1 spsk karry
1 spsk æbleeddike
1 spsk soya 
1 kop frosne grønne bønner
1-2 tsk løgpulver
1 frisk finthakket chili
1 spsk finthakket ingefær
1 spsk rapsolie (den gode koldpressede fra Bornholm)

Læs mere

 

Sådan gør du
Smid panden på et blus og fyr op under den. Smid peanuts på og lad varmen trække smagen frem. Skru ned for temperaturen inden de brænder på. Drys karry over og rør rundt så smagen fordeles. Når duften af karry bliver tydelig slukker du for blusset og tilsætter soya og æbleeddike. Rør godt rundt så smagen fordeles og stil panden til side.

Find en skål frem og hæld de frosne bønner op i skålen. Hæld kogende vand over og lad dem stå og tø op i et par minutter. Dræn vandet fra og tilsæt ris, chili, ingefær, rapsolie og løgpulver. Vend det hele grundigt sammen og bland de ristede peanuts med.

Herfra er det bare at gå ombord og nyde, at noget der smager så godt var så simpelt at tilberede. Retten smager også godt sammen med friskrevet æble.

Velbekomme.

Læs mindre