Salsa

Ligesom Guacamole er del af det latinamerikanske køkken, ligesåvel er Salsa. Det findes i mange varianter. I Peru har de en version, der hedder Salsa Criolla. Her indgår den som en decideret salat og ikke bare noget man dypper sine snacks i.

Læs mere

Du finder opskriften under Empanadas. Den er meget spicy og frisk i smagen og teksturen er meget grov. Til sammenligning er salsa mere finthakket. Det er igen en af de små fantastiske smagsgivere, der sætter krydderi på tilværelsen. Om den skal være stærk eller ej er op til dig selv.

Personligt foretrækker jeg, at min salsa giver mig et kraftigt spark bagi. Så har jeg en undskyldning for at nappe lidt mere af den dejlige kølende creme fraiche eller en slurk kold øl.

Hvor opskriften kommer fra står hen i det uvisse for jeg har efterhånden lavet den i så mange år, at oprindelsen blev glemt. Sikkert var det, at jeg ønskede at lave den fra bunden, istedet for at købe et glas fra supermarkedet. 

Læs mindre

 

Du skal bruge
1 stor god og moden bøftomat
1 lille rødløg eller skalotteløg
1 håndfuld koriander
1/2 grøn peber
1 fed hvidløg
1 spsk frisk chili – gerne med spark i
1 spsk paprika
1 tsk spidskommen
1 lille agurk i små tern
Eddike eller limesaft
Salt og peber

 

Sådan gør du
Den finthakkede agurk kommes i en lille skål for sig selv sammen med lidt eddike (el. limesaft) og lidt salt og peber. Lad den stå og trække ca. 30 minutter. Finthak tomat, løg, peberfrugt, hvidløg og chili og vend det sammen. Find en pande frem og varm paprikaen og spidskommen op så smagen kommer frem inden du vender det sammen med alle de andre ingredienser i skålen. Hak korianderen groft og vend løst sammen med resten af ingredienserne. Server med det samme eller stil på køl. Med låg på kan den sagtens holde sig flere dage i køleskabet.

Velbekomme