Skipperlabskovs

“Måske det bliver en af de dage, hvor vores liv virkelig peakede?” Jeg spurgte Karen, over morgenkaffen. Det var dagen derpå, hvor det føltes, som var alting lykkedes og rendt op i en højere enhed; Karen havde bestået køreprøven i første hug, og jeg fik en lokal Venstrekandidat til at ryge helt ud af fatningen, da vi skulle afgive vores demokratiske fuldmagt …

Venstre var næsten røget ud på røv og albuer, kun reddet på målstregen af et socialt funderet menneske, der var træt af kævl og ævl, og lod dem sidde med ved det lange bord; hvis ellers de har tænkt sig at holde kæft og lytte til de voksne for en stund …

Mit forslag til en brugbar løsning, involverede noget med det fjerneste hjørne af marken, og en stor sæk kalk … sådan er vi jo så forskellige …

Langeland er et meget specielt sted at leve. Hernede har de lokale venstre-kandidater også deres helt egen virkelighedsopfattelse af valgreglerne. Det er selvfølgelig også forvirrende, når den lokale kandidat samtidigt er valgstyrer.

Men til trods for at de brugte flest penge på at markedsføre sig, så tabte de alligevel 6 mandater og dermed det flertal, som de lystigt har misbrugt til at køre den lange ø i sænk, i det sydlige bælt. Der er måske stadigvæk håb for demokratiet.

Navnet på idioten er Ulrik Kølle og som han selv skrev i sin annonce, så er han ikke en Bølle … i det mindste ikke så ofte; med mindre en af de lokale borgere, gør ham opmærksom på hans feje overtrædelse, af de fælles spilleregler …

Ovenpå så’n en løssluppen festlig dag, måtte der noget simpelt og fast føde, der kunne passe sig selv, på simreblus, til …

Skipperlabskovs

Første skridt er at finde den store gryde frem og giv den et par gavmilde skud af din yndlingsolie – følg efter med løg i skiver, i uforskammede mængder. Lad løgene svede indtil de bliver letbrankede. Smid hvidløg i skiver op i gryden og lad dem få lidt varme også.

Til sidst smider du 4-5 håndfulde kartofler skåret i grove stykker i gryden – gerne sammen med 1-2 håndfulde rodfrugter. Husk salt, et par spsk soya, et par laurbærblade og lidt æbleeddike … Sørg for at det hele får lidt stegeskorpe inden du tilsætter grønne linser – ca. en kopfuld.

Er du lidt smart, så har du et te-filter med lidt peberkorn i, som du smider i gryden sammen med vand til det rigeligt dækker – har du ikke et te-filter, må de sultne mennesker, der skal nyde din mad, glæde sig over de tilfældigt, overraskende, knasende stærke peberkorn

Det tager ca. 30 min, så er du klar til at mose det hele groft og være ekstra grundig med tilsmagningen af salt og peber … og 2-3 spsk gærflager, hvis det skal smage ekstra meget af umami! Vi laver jo denne ret uden død ko!

Li’som med konventionel skipperlabskovs, så er en iskold smørklat i midten af den mosede klump at foretrække – og er du helt plantebaseret i din tilgang til tilværelsen, så findes der et dejligt produkt, som hedder “Smørbar” i køledisken, i dit lokale supermarked, der gør tricket …

Purløg drysset gavmildt på toppen af det hele, hjælper også på den samlede smagsoplevelse. Finthakket skalloteløg eller springløg er også dejligt.

De bagte rødbeder på billedet hjælper yderligere på den gode smagsoplevelse – ligesom syltede rødbeder vil sprede li’så megen glæde …

Velbekomme.