Tiden går med alt muligt

For et års tid siden sad kæresten og jeg og talte om at sælge lejligheden i storbyen. Vi ville købe et gammelt lortehus på landet for det eventuelle overskud, der måtte komme ud af de overbelånte mursten. Det lykkedes som sagt.

Da vi flyttede ind sov vi på en madras, direkte på gulvet i stuen. Det var midlertidigt. Bare så’n et par uger eller fire. Vi skulle jo lige falde til. At det så tog 5 måneder plus det løse, før vi rent faktisk havde en rigtig seng at sove i, og et rigtigt soveværelse at placere den i, det er en helt anden ting … det kan du læse mere om her.

Alt muligt

Alting tager bare længere tid, når man skal “alt muligt” hele tiden, som deltidsbarnet siger, hvergang vi spørger hende, hvad vi skal lave, mens vi sidder og spiser morgenmad i køkkenet sammen.

Det at flytte på landet har været en fantastisk oplevelse. Udfordringerne er mange, ligesom drømmene. Det er det hele værd, at kunne lade opvasken stå i flere dage og lade bekymringerne trække i viktualierummet indtil vi gider dem.

Og netop det med at have fået et viktualierum, det er ganske enkelt formidabelt, når der skal opbevares æbler, pærer, rødbeder, rosenkål og knoldselleri o.s.v. til senere brug.

I det hele taget er det dejligt at have fået plads til at opbevare tilværelsen.

Rødbeder

Rødbederne herover blev skrællet, skåret i skiver og bagt i ovnen med lidt rapsolie, æbleeddike og salt og peber. Bagefter fik de et gavmildt drys ristede sesamkerner og blev serveret sammen med bagte pærer, der var blevet vendt med lidt æbleeddike og ahornsirup.

Begge ting klares på under 30 minutter i en varm ovn. Temperaturen sat til 200° – Det smager fantastisk ovenpå et stykke rugbrød smurt med lidt mayonaise eller bare som tilbehør til noget andet lækkert.

Rosenkål

Rosenkål er en yderst taknemmelig grøntsag. De skal bare have fjernet de yderste blade, hvis de er misfarvede og snittet lidt af den tørre rodstump af. Nogen mener at det er godt at snitte et kryds i dem. Jeg halverer dem bare, og smider dem i en gryde med kogende vand sammen med lidt salt. Herefter får de et par minutter inden jeg sætter gryden til side. Jeg foretrækker dem med lidt bid i.

Nogle gemmer også de yderste pæne blade og giver dem lidt smørlighed på panden, inden de blander dem sammen med de kogte. Det smager også godt.

Æble og fennikel gør sig forrygende godt sammen med Rosenkål, gerne sammen med lidt smørstegte kapers (eller ditto saltede grønne hyldebær). Valnødder, hasselnødder – eller som i dette tilfælde, Cashewnødder ligeså. Lidt stegte udblødede soltørrede tomater i tern, krydret med lidt røget paprika løfter rosenkålen til nye højder. Bacon i tern, hvis du er ligeglad med ægte dyrevelfærd.

Personligt foretrækker jeg også mine rosenkål vendt med en lynrørt vinaigrette-dressing, sammen med lidt tørret dild.

 

Velbekomme.

PS: Det der med at have travlt med “alt muligt” er for mit vedkommende, bl.a. at lege med eventyrlige motiver skabt af de mange fotografier, jeg skyder hele tiden … så ja billedet i toppen, det er skam et jeg har lavet. Og der er mange flere af dem på vej.