Tomatsalat

Tomatsalat er jo i virkeligheden noget af det mest simple i denne verden, men samtidigt er de færreste klar over hvor lækkert, man kan få denne simple frugt, som vi tror er en grøntsag, til at smage. 

Et par små simple tricks løfter smagen helt derud, hvor fuglene synger. Du kan servere den med oliven, feta, mozarella og alskens andre små lækkerier. Men det her er den helt enkle – og min foretrukne version. Den skal tilberedes ca. en time før servering for at blive helt perfekt, men den kan sagtens serveres med det samme med stor succes.

 

Du skal bruge
1 bakke cherrytomater
1 lille løg (gerne rødløg eller skalotteløg)
1/2 fed hvidløg
1 god spsk eddike (rød, hvid el. æble)
1 god spsk olivenolie
salt og peber
En lille håndfuld friske basilikumblade

 

Sådan gør du
Find en dyb tallerken og skær cherrytomaterne i halve på den lange led. Drys lidt salt og kværn godt med sort peber over. Dryp også eddiken over og stil tallerknen til side. Saltet trækker væden og dermed sødmen frem i tomaterne, og peberet fremhæver det naturlige sukker, der er i væden. Eddiken løfter også sødmen og samtidigt den syre, der er i tomaterne.

Efter 30 minutter hakker du hvidløget i små fine tern og fordeler over tomaterne. Er det et almindelige gult løg, som du bruger, er det bedst at finthakke det. Hvorimod rødløg eller skalotteløg er mere delikatte og knap så skarpe i smagen. Så dem kan du godt snitte i tynde skiver i stedet for. Fordel løgene over tomaterne. Kast basilikumbladene over med rund hånd og dryp den dejlige olivenolie øverst.

Velbekomme