Torskerogn

Det var blevet mandag igen. Lige efter frokost. Min mave rumlede. Jeg havde brugt formiddagen på at cykle til og fra Frederiksberg. Egentlig er jeg forlængst holdt op med at bruge de traditionelle ugedage og en kalender, men fra tid til anden er jeg nødt til at vende mig selv ud mod verden, på et bestemt aftalt tidspunkt.

Det er typisk om mandagen, at jeg stikker ind forbi psykologen på Frederiksberg for at tale om mit forskruede syn på verden. Ja det vil sige mit syn er egentligt ikke forskruet. Der er bare rigtig mange mennesker, der har det svært med at jeg tænker anderledes.

Det bruger jeg gerne mine mandage på; at lære at forstå middelmådigheden; at øve mig på min tålmodighed, med dem, der er lidt for langsomme i betrækket til at kunne følge med. Hvilket vil sige de fleste mennesker.

Ja hov der kom lidt ærlighed ud, bedst som du lige troede at du skulle læse om torskerogn, der slet ikke er torskerogn.

Og så dog alligevel. Den torskerogn jeg tænker på her, er den fra dåsen. Den, der er fyldt med mærkelige numre og oftest ikke indeholder særlig meget der minder om rogn fra torsk.

Den torskerogn, som stegt på panden med lidt timian, salt, peber og citronsaft smager godt ovenpå et stykke rugbrød med lidt remoulade og ristede løg. Den samme torskerogn, som nogen foretrækker kold i skiver ovenpå rugbrødet med lidt mayo og agurkeskiver. Det er lige præcis den torskerogn jeg taler om. Den kan man også lave med knoldselleri.

torskerogn-1

Knoldselleri, skåret i halve skiver, fandt vej til min trofaste svenske støbejernspande, hvor der var lidt af den gode rapsolie på. Jeg dryssede lidt spidskommen og salt på den side, der vendte op, sammen med lidt citronsaft. Varmen var sat til medium.

I mellemtiden gjorde jeg remouladen klar. Den var i dagens anledning rørt med den kedelige pickles fra K-salat, min egen hjemmerørte mayo (uden chili og hvidløg) og lidt af saften fra det lille halvfyldte glas med kapers, der altid skal stå i køleskabet.

Selleriskiverne, der nu, var ved at blive dejligt bløde, blev vendt, så siden med krydderierne kunne få lidt varme, og dampe smag op igennem til den nystegte side. Jeg dryssede lidt gærflager og røget paprika over, inden jeg gjorde klar til at anrette med en skive rugbrød, agurkeskiver, ristede løg, kapers, finthakket rødløg og lidt frisk fennikeldusk.

Præcist som man ville gøre, hvis det var den kedelige klassiske torskerognsmad, der skulle piftes lidt op.

Velbekomme.