where the f#×% is the bacon?!

Tilberedningstid: 15 minutter
Ventetid: 35 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: spækbræt, bradepande, urtekniv, grillpande

 

En tur ud i det blå

Frisklandet i smilets by måtte der mad på bordet. En tur i det nærmeste supermarked, hvor der var en overflod af lækre danske portobello svampe afgjorde hurtigt, hvad aftensmaden skulle bestå af.

Det blev en oplevelse ud over det sædvanlige. Ligesom med opskriften på hotdog, er det her også et godt bud på, at kunne deltage på lige fod med kødspiserne, når der danses helligt om webergrillen, de fem minutter solen skinner.

Der er lidt forberedelse- og ventetid med portobello svampene, for at de får den rigtige konsistens. Det svarer stort set til den tid, det tager at lave et par hakkedrenge.

 

the-burger-assemble-mode

Læs mere

 

Du skal du bruge

2 burgerboller
2 portobello svampe
2 skiver ananas (bare den billige på dåse)
Syltede agurker
Frisk chili
1 rødløg
1/2 avokado
1 lille håndfuld koriander
2-4 skiver tomat
Evt. lidt citronsaft
Ketchup eller chimichurri

 

Sådan gør du

Tomat, syltede agurker og ananas i skiver giver næsten sig selv. Det samme gør avokado, samt ketchup og koriander. Det essentielle her er portobello svampene. De indeholder meget vand, så derfor skal de lige en tur forbi ovnen med lidt salt på. 180° gør tricket. De skal have ca. 35 minutter. Operationen gør at smagen koncentreres, netop fordi vandet fordamper. Det gør at smagen af umami forstærkes. Og det vil rigtig gerne have.

Et godt trick er at snitte 4 hakker ind mod midten, langs yderkanten, så vandet kan undslippe. Herfra kan de snildt holde sig et par dage på køl. Og det er jo smart, hvis man ved at man skal til grillaften senere på ugen. Løget kan med fordelen komme med i ovnen, skåret i halvmåne og med en lille anelse olie dryppet over.

Portobello svampene, efter at de har fået grillriller, gør sig også godt presset mellem to stykker toastbrød smurt med grov sennep, godt med stegte løg, frisk spidskål, mynte og syltede agurker. Velbekomme.

 

the-burger-from-top

 

Læs mindre