Det gror i min baghave

Her går det godt

Vi blev endelig færdig med deltidsbarnets værelse. Fint så det ud de 10 minutter det tog indtil hun havde pakket alt sit skrammel ud. Dobbelt så meget plads, men alligevel lykkedes det hende at få det til at ligne en eksakt kopi af det rod hun flyttede fra. Hun er dygtig. Ligesom hendes mor kommer hun med en bunke præ-installeret rod. Organiseret siger hendes mor. Jeg ser ingen grund til at betvivle sidstnævnte.

Det gror i min baghave

I årevis har jeg lidt af urinsurgigt. Det sætter sig altid i en af mine storetæer, primært den venstre. Diverse kitler med og uden slips, har i selvsamme år, hårdnakket påstået at Ibuprofen er den eneste kur.

Sjovt nok kom jeg for et par måneder siden til at læse på indlægssedlen. En af bivirkningerne er udvikling af selvsamme urinsyre, der forårsager urinsurgigten … smukt! Så tror fanden da, at det er blevet værre med årene.

Skøgen havde læst på nettet om, at brændenælder skulle være godt fordi det opløser de urinsyrekrystaller, der giver de rædselsfulde smerter fordi de hober sig op, f.eks. som i mit tilfælde omkring storetåen. Der havde endda været videnskabelige forsøg, der dokumenterede en signifikant effekt.

Det skulle da prøves, da min venstre storetå for et par uger siden gjorde klar til at gøre nalder. Denne gang tog jeg ikke Ibuprofen. I stedet for tog jeg et shot brændenælde. Opskriften er simpel. 1 lille håndfuld af de friske lysegrønne blade (ikke de store og mørkegrønne, de kan give svien i urinrøret), i en kop eller en lille skål. Gerne i et te-brev. Hæld kogende vand over og lad det trække 10-15 minutter. Bland eventuelt lidt sukker og lidt friskpresset lime i, det får det til at glide lidt nemmere ned.

Det virker med det samme

I løbet af 15 minutter faldt det meste af hævelsen og de begyndende smerter forsvandt. Normalt tager det hurtigt 1-2 uger med forfærdelige smerter. Nogen gange længere tid. Denne gang var det overstået på en dag, uden nævneværdige smerter. Uden tvangsindlæggelse på sofaen. Uden bekymringer for om nogen, skulle komme til at puste på den dunkende storetå. 3 shot fordelt over de lyse timer.

På andendagen gentog vi mønsteret. På tredjedagen var det som om det aldrig var hændt. Helt uden farlig kemi. Helt uden bivirkninger. Og alt det fra noget der gror i min fucking baghave. Det bør få de fleste til at begynde at sætte alvorlige spørgsmålstegn ved den lokale kvaksalvers medicinske autoritet.

 

Velbekomme.