Frokost i Århus

Tilberedningstid: 15 minutter
Ventetid: 40 minutter
Antal personer: 2
Redskaber: spækbræt, bradepande, urtekniv, gaffel

 

Ferie i Århus

Det var sommer. Det var juli. Jeg var i Århus for at skrive på min kommende digtsamling. Når jeg er på farten lever jeg efter en række enkle regler. En af dem er mit madbudget, der udgør den nette sum af 60 kroner dagligt. Jeg kan godt bruge mere, men ligesom med mine selvvalgte begrænsninger, når det kommer til mit skriveri og brugen af min skrivemaskine, så foretrækker jeg udfordringen i at klare mig med det helt enkle, når det kommer til min madlavning. Du kan se et andet eksempel på en opskrift, hvor en række af ingredienserne går igen her. Det er fra samme tur til Århus.

 

Du skal bruge

Kogte afkølede kartofler
Gulerødder
Champignoner
Tyrkiske grønne peber
1 helt hvidløg skåret igennem på midten
1/2 rødløg skåret i halvmåner
1/2 avokado
Lidt chili
Frisk koriander
Lidt citronsaft
Salt og peber
Oregano
Olie

 

Sådan gør du

Find en bradepande frem og læg et stykke bagepapir på. Anret i bunker de forskellige ingredienser hver for sig; hvidløg, gulerødder, rødløg, champignoner, kartofler og de små tyrkiske peber. Dryp lidt olie og lidt salt udover kartofler, gulerødder, rødløg og de tyrkiske peber. Drys lidt salt over champignonerne. Sæt bradepanden i ovnen og sæt temperaturen til 200°.

Efter 20 minutter tager du bradepanden ud af ovnen og tilsætter lidt olie og chili ovenpå champignonerne. Stil bradepanden i ovnen igen.

Efter 10 minutter tager du bradepanden ud igen og vender rødløg og champignoner sammen. Gulerødderne får et drys friskkværnet sort peber og lidt tørret oregano.

Stil bradepanden tilbage i ovnen. Sluk for varmen og lad det stå og hygge sig på eftervarmen i ca. 10 minutter.

Sidste skridt er at skære avokadoen i både og anrette som vist på billedet. Dryp med gavmild hånd citronsaft over hele fladen og pynt med frisk koriander.

 

Velbekomme.